Seki Yukio

Uit GeschiedenisJapan
Ga naar: navigatie, zoeken
Lt. Seki Yukio (関行男)

Seki Yukio (1921 - 25 oktober 1944) was een piloot bij de Japanse marine tijdens wereldoorlog II. Tijdens het zeeoffensief bij de golf van Leyte was hij leider van een van de drie gevechtsvliegtuigeskaders van de tweede officiële kamikaze aanval, overigens de eerste geslaagde.[1]

Zijn eenheid bestond uit 5 met bommen bewapende Mitsubishi A6M Zero gevechtsvliegtuigen. Seki zou om het leven zijn gekomen toen hij zijn vliegtuig op het vliegdekschip USS St.Lo liet neerstorten, wat het schip tot zinken zou hebben gebracht. De St. Lo was het eerste vliegdekschip dat succesvol vernietigd werd door een kamikaze aanval.

Achtergrond

Seki Yukio werd geboren in 1921 in Iyo Saijo, een klein dorp in het Japanse Shikoku. Zijn ouders waren eigenaar van een antiekwinkel die zich specialiseerde in benodigdheden voor het houden van theeceremonies. Tijdens zijn schooljaren kreeg hij interesse voor de Japanse marine en koos dit als pad voor zijn latere carrière. Omdat de mariniers volledig voorbereid werden om te sterven adopteerden zijn ouders een dochter van ongeveer zijn leeftijd om bij hen thuis te helpen.

In 1938 solliciteerde Seki voor de marine en het leger en werd voor beide toegelaten. Hij koos uiteindelijk voor de marine en trad binnen bij de militaire academie in Eta-Jima. Tijdens zijn opleiding overleed zijn vader en sloot zijn moeder hun winkel, waarna ze alleen ging wonen. In 1941, een maand voor de Japanse aanval op Pearl Harbour, studeerde hij af en werd hij toegewezen aan het slagschip Fusō. In de maand juni van dat jaar werd hij gepromoveerd tot luitenant en werd overgeplaatst naar de Chitose.

Aan boord van de Chitose nam hij deel aan enkele maritieme acties waaronder de slag om Midway. De Chitose hoorde hier bij de tweede golf van Japanse schepen. In 1942 keerde hij terug naar Japan en ging bij de maritieme vliegacademie in Kasumigaura, Ibaraki. Na zijn initiële training werd hij overgeplaatst naar Usa, Oita en bijkomend opgeleid tot duikbommenwerper. In januari 1944 werd hij zelf instructeur in Kasumigaura.

Tijdens zijn verblijf in Kasumigaura werd hij bevriend met de familie Watanabe en werd verliefd op hun dochter Mariko, met wie hij trouwde op 31 mei 1944. Zijn moeder was het enige familielid langs zijn kant die de ceremonie bijwoonde. Ze verbleef gedurende een maand bij het pasgetrouwde koppel om daarna terug te vertrekken met de woorden “Jonge koppels hebben wat tijd alleen nodig”.

In september 1944 werd Seki overgeplaatst naar Tainan, Taiwan. Hij moest zijn vrouw achtergelaten omdat het daar niet veilig genoeg was. Ze nam afscheid van Seki in Yokohama.

3 weken na zijn aankomst in Tainan werd Seki alweer overgeplaatst, ditmaal naar de 201ste vloot in de Filippijnen, als leider van het 301ste gevechtsvliegtuigeskader.

De stap naar kamikaze

Tamai biedt Seki water aan bij wijze van ceremonie
De St.Lo valt ten prooi van een kamikaze, mogelijk Seki

Tijdens het verblijf van Seki Yukio in de Filippijnen keurde viceadmiraal Onishi Takijiro het plan om een officiële kamikaze eenheid op te richten goed.[2]

Seki werd daarna benaderd door commandant Tamai Asaichi en vroeg hem “Seki, admiraal Onishi bezocht zelf het 201ste luchteskader en stelde een plan voor met grootste belangen voor Japan. Het plan is om onze gevechtvliegtuigen, bewapend met bommen van 250 kg, neer te laten storten op vijandige vliegdekschepen, om het succes te verzekeren van de Sho operatie. Men overweegt om jou zo een aanvalseenheid te laten leiden. Wat denk je daarvan?” Waarop Seki zou geantwoord hebben: “Je moet me dit absoluut laten doen”.

Zijn gevoelens hierbij waren echter betwijfelbaar want volgens oorlogscorrespondent Onoda Masashi zei Seki voor zijn missie: “De toekomst van Japan is troosteloos als het land verplicht word een van zijn beste piloten te doden. Ik neem niet deel aan deze missie voor de Keizer of het Keizerrijk, ik ga omdat ik het bevel ertoe gekregen heb!”. Daarnaast vertelde hij Onoda ook: “Als ze mij zouden laten doen zou ik een bom van 500 kg kunnen droppen op een vliegdekschip zonder mijn vliegtuig te laten neerstorten, en daarna heelhuids terugkeren”.

Seki werd leider van het “Shikishima” eskader. Na vier afgebroken missies voltrok dit eskader uiteindelijk voor de eerste succesvolle officiële kamikaze aanval tijdens de slag in de golf van Leyte. Op 25 oktober 1944 zou Seki uiteindelijk zijn vliegtuig laten neerstorten op de St. Lo, die een halfuur na de explosie zonk.

Niemand kan echter met zekerheid zeggen of dit nu door toedoen van Seki of een van zijn kameraden gebeurde en of Seki nu met opzet neerstortte of dat hij trachtte om zijn bom te droppen en terug te keren.

Voetnoten

  1. De eerste officiële kamikaze aanval werd geleid door Yoshiyasu Kuno, op 21 oktober 1944, zonder succes.
  2. Voorheen waren alle occasionele kamikaze aanslagen een vorm van eigen handelen door piloten die stervende waren of geen andere uitweg meer zagen.


Bronnen

Wikipedia (2017) "Yukio Seki". http://en.wikipedia.org/wiki/Yukio_Seki.

World War 2 database "Yukio seki". http://ww2db.com/person_bio.php?person_id=297.